Des de fa més de 70 anys, Arai està obsessionada amb la seguretat. El fundador de l'empresa, Hirotake Arai, era un fabricant de barrets, però també un entusiasta de la conducció.

En la dècada de 1950 no hi havia fabricants de cascos al Japó i, com aquest país era un mercat tancat, era molt difícil aconseguir un casc de seguretat adequat. Sense normes legals i sense fabricants de cascos, després d'unes quantes caigudes Hirotake Arai va saber que volia un bon casc per a la seva pròpia seguretat i la dels seus amics. Aquest va ser l'inici de Arai com a empresa de fabricació de cascos.

Es va posar a desenvolupar les seves pròpies normes i equips de prova. Com a fabricant de barrets, sabia que les persones tenen diferents formes i grandàries de cap, per la qual cosa era necessari desenvolupar una gamma de cascos que s'adaptessin a l'ajust perfecte.

La intenció de Hirotake Arai no era iniciar un negoci comercial, sinó crear cascos que fossin capaços de protegir els seus companys. Aquest és l'impuls que continua existint en l'empresa Arai fins al dia d'avui.

Els orígens d'Arai

Hirotake Arai, el fundador de Arai Helmet Limited, va néixer a Tòquio en 1905 com a fill major de Yuichiroh Arai, que fabricava barrets per a oficines governamentals i autoritats. En 1937, Hirotake va establir la fàbrica a la ciutat de Ohmiya, Saitama, i va iniciar un negoci de fabricació de cascos.

Sota les sigles H.A, els seus inicials, va començar primer a distribuir cascos de protecció per a la construcció i similars. Usava un d'aquests cascos per a desplaçar-se en la seva motocicleta i aviat va començar a distribuir cascos dissenyats per a tal propòsit, després de rebre la Llicència Japonesa d'Estàndards Industrials.

Amb un mercat encara per explorar al país del sol naixent i la creixent demanda dels seus productes, Hirotake va començar a construir cascos. Aviat van deixar clar que el procés artesanal, l'atenció al detall i el treball més precís anaven a ser un estendard a l'hora de treballar. I des de llavors, Arai s'associa justament a això: a la seva qualitat.

L'expansió pel món

El fill major de Hirotake Arai, Michio, havia passat alguns anys als Estats Units, i aviat es va adonar de la importància d'acostar els seus productes a altres mercats, com l'americà, on altres marques dominaven el sector. Hirotake havia d'obrir la seva marca al món si volia continuar creixent i els Estats Units comptava amb una forta tradició quant a les competicions de motor. 

Amb l'entrada de la marca japonesa en el mercat nord-americà, Arai es va llançar a conquistar el món amb una idea molt clara: la seguretat per sobre de tot. El desembarcament a Europa era el següent pas, i amb la filosofia que acompanyava la marca, va marcar un clar camí quant als estàndards a complir, la importància del procés de fabricació i del control de qualitat.

Els cascos de Arai continuen fabricant-se a mà, posant la màxima atenció al detall en cadascun dels quals es fabriquen. Els seus empleats segueixen un procés metòdic i totalment artesanal que permet a la marca continuar oferint la millor qualitat. Arai va ser guardonada com la millor marca pels estudis de “J. D. Power and Associates Motorcycle Helmet Satisfaction” des de 1999 a 2011, en les tretze votacions anuals de manera consecutiva.

Hirotake Arai